Kestävyyskilpailuiden MM-sarja WEC:ssä on kehkeytymässä kabinettitason taisto, kun LMP1-luokan tehdastallit Porsche ja Toyota ovat ajautumassa tukkanuottasille.

Alakynteen jäänyt saksalaismerkki syyttää Toyotan uutta TS050 HYBRID -autoa sääntöjenvastaiseksi takapäänsä aerodynamiikan osalta. Porsche meni asian kanssa jopa niin pitkälle, että se jätti sarjan tuomaristolle virallisen tutkintapyynnön kilpailijansa autosta.

Porschen mukaan Toyota ei ole kaikkien sääntöjen määräämien kohtien perusteella laillinen kilpuri, mutta japanilaismerkin tekninen johtaja Pascal Vasselon ei ole huolissaan kilpailijansa väitteistä.

– En ole huolissani yhdenkään osan puolesta. Automme on täysin laillinen, siitä ei ole kahta sanaa. Olemme keskustelleet sääntöjenlaatijoiden kanssa tämän kauden autostamme useissa kokouksissa, ensimmäisen kerran jo viime heinäkuussa.

Vasselonille on myös täysi mysteeri, mitä tiettyä osaa tai kohtaa Porsche syyttää laittomaksi.

– Sitä teidän pitää kysyä heiltä itseltään. Yleensä kun vastustaja nostaa tällaisen asian esille, on se vain osoitus siitä, että olemme tehneet oman työmme erinomaisesti.