Toto Wolff oli iloinen tallin kuljettajien ajettua ensimmäiseen ja kolmanteen lähtöruutuun tuulen kiusaamassa aika-ajoissa Katalonian radalla.

Jo perjantain toisissa harjoituksissa kova viima puhalsi kuljettajia ulos radalta, joten aika-ajoissa kaikkien oli ajettava tarkasti pysyäkseen rataviivojen välissä. Tuuli aiheutti aika-ajoissakin pieniä ja suuria virheitä eri kuljettajille. Paalupaikan ansaitsi se, joka teki niitä vähiten ja se oli Mercedeksen Lewis Hamilton.

– Aika-ajo ei ollut kenellekkään helppo tänään, ja oli hienoa nähdä tiukka taistelu paalupaikasta viimeisillä kierroksilla, Wolff sanoi.

– Lewis teki loistavaa työtä. Oli vaikeaa saada kaikki sektorit osumaan yhdellä kierroksella, enkä usko yhdenkään kuljettajan tehneen täydellistä kierrosta. Lewis kuitenkin ajoi kaksi kertaa nopeimman kierroksen Q3:ssa, joten hän todella ansaitsi paalupaikan.

Valtteri Bottaksen lauantai alkoi ongelmilla, kun hänen autonsa moottoriyksikkö piti vaihtaa. Tämä jätti suomalaiselle vain vähän aikaa saada tuntumaa rataan, mikä osoittautui Wolffin mielestä ratkaisevaksi hänen aika-ajonsa kannalta.

– Mitä tulee Valtteriin, hänelle ei kertynyt tarpeeksi kilometrejä moottorinvaihdon jälkeen. Hänellä oli todella hyvin vauhtia, mutta pienet virheet estivät pääsyn eturiviin.

– Joka tapauksessa molemmat automme lähtevät hyvistä asemista radan puhtaalta puolelta, Wolff päätti.