Toro Rosson Daniil Kvjat ehti jo haukkua Sergio Perezin ajamisen pataluhaksi Monacon GP:n jälkeen, nyt kuoroon yhtyy myös Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost.

Perez kilkkasi hyvää kisaa ajaneen Kvjatin ulos kilpailusta. Kisaa oli jäljellä ainoastaan kuusi kierrosta ja Perez yritti Rascasse-mutkassa ohitusta noustakseen yhdeksänneksi.

Tuomaristo antoi meksikolaiselle aikarangaistuksen, mutta hänen sijoitukseensa se ei vaikuttanut.

– Se oli täysin Checo Perezin syytä, tuossa kohdassa ei vain voi ajaa noin, Tost kirosi Autosportille.

– Hän tuhosi Daniilin auton täysin. Tästä ei ole mitään keskusteltavaa, se oli 100-prosenttisesti hänen virheensä. Noin ei kerta kaikkiaan tehdä. Ilman sitä molemmat automme olisivat olleet pisteillä, Tost raivosi.

– Tämä oli meiltä erittäin hyvä viikonloppu, Carlos Sainz ajoi hienosti ja piti kuutospaikkansa, Daniil ajoi myös erittäin hyvin ja olisi ollut yhdeksäs – ilman Perezin hölmöilyä.

Monacon rata sopi erityisen hyvin Toro Rossolle, Tost ei odota joka radalta yhtä kovaa tulosta.

– Olemme asettaneet tavoitteen olla viidenneksi paras tiimi tällä kaudella. Suorituskykymme on eri radoilla erilainen. Kanadassa ja Bakussa olemme varmasti enemmän vaikeuksissa, mutta insinöörimme tekevät rajusti töitä löytääkseen säädöt, joilla olemme pisteillä niilläkin radoilla.

– Myös Renaultin moottori paranee pikkuhiljaa koko ajan, joten katsotaan. Olemme nyt viidentenä yhdeksän pistettä Williamsin edellä. Meidän on jatkettava sitkeää taistelua joka ikisestä sijoituksesta, Tost muistuttaa.