Sauber-kuskit innoissaan Honda-diilistä: ”Ei näytä nyt hyvältä, mutta…”

© Kuva: Getty Images

Sauberin kuljettajat Marcus Ericsson ja Pascal Wehrlein ovat yhtä mieltä siitä, että tiimin päätös lähteä moottoripuolella Hondan kelkkaan on ehdottomasti oikea.

Sauber ajaa tällä kaudella Ferrarin viimevuotisilla moottoreilla ja jälki on ollut murheellista. Ensi kaudesta alkaen pellin alla jyllää Hondan moottori. Tosin kovin mairittelevasti japanilaisjätilläkään ei ole McLarenin kanssa mennyt.

– Tämä on mielestäni hyvä askel meille. Jos katsoo tilannetta juuri nyt, valinta ei ehkä näyttäydy fiksuna, koska Hondalla on isoja vaikeuksia, Marcus Ericsson sanoo Eurosportille.

– Pitkällä tähtäimellä tämä on kuitenkin iso juttu, sillä Hondalla on valtavasti potentiaalia.

Pascal Wehrlein on samaa mieltä.

– Minulla on vain vuoden sopimus Sauberin kanssa, mutta silti on mahtava juttu tiimille, että Honda tulee mukaan 2018, saksalaisnuorukainen sanoo.

Sauber ja juuri Hondan moottoreilla ajava McLaren ovat ainoat nollakerholaiset valmistajien MM-sarjassa tällä hetkellä. Venäjällä Ericsson ja Wehrlein olivat kaksi viimeistä maaliintulijaa. Eikä parannusta ole juuri kauden aikana luvassa.

– Meillä on Ferrarin vanhat moottorit, joten kehitystyötä ei voi kauden aikana juuri tehdä. Ehkä olisimme vahvempia, jos meillä olisi jo nyt Hondan moottorit. Voisimme ainakin yrittää saada niitä toimimaan paremmin. Mutta nyt on tyydyttävä siihen, mitä meillä on, Ericsson sanoo.

– Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää saada tästä moottorista irti kaikki saatavilla oleva sekä kehittää autoamme muuten, kuten olemme suunnitelleetkin. Se ei ainakaan auta mitään, eikä ketään, jos jäämme surkuttelemaan nykytilannetta.