Kotikilpailuaan viikonloppuna ajanut Carlos Sainz tuskaili kilpailun jälkeen Renaultin moottorin tehottomuutta suoralla Espanjan GP:ssä.

Toro Rosso -kuljettaja ei ollut tyytyväinen Renaultin antamaan nopeuteen, kun hän yritti ohittaa Pascal Wehrleinin Sauberia, jossa on viime vuoden Ferrarin moottori. Renaultin kannalta tilanteen kiusalliseksi tekee se, että Toro Rosso käytti viime kaudella myös Ferrarin vanhaa moottoria.

Sainz joutui tyytymään ajeluun Wehrleinin perässä koko kilpailun siitä asti, kun saksalaiskuljettaja kävi varikolla virtuaalisen turva-auton aikana. Espanjalainen ei päässyt ohittamaan Sauberia vasta kuin maalissa, kun Wehrlein sai rangaistuksen varikolle menostaan.

Sainz oli tilanteeseen luonnollisesti turhautunut.

– Taistelimme ensimmäistä kertaa Sauberia vastaan ja onhan se jokseenkin epätoivoista, että vuoden 2016 Ferrarin moottori kulkee nopeampaa suoralla, Sainz sanoi Autosportin mukaan.

Hän oli kuitenkin toiveikas Renaultin moottoripäivityksistä, joita on jouduttu lykkäämään luotettavuusongelmien vuoksi.

– Eilen olimme kaksi kymmenystä seitsemännestä ruudusta. Voitte vain kuvitella, mitä tapahtuu, jos Renault saa kolme kymmenystä vauhtia lisää.

– Siihen menee kuitenkin vielä luultavasti kolme kilpailua, joten meidän on oltava kärsivällisiä.

Lähde: Autosport