Mercedes löysi vian, joka aiheutti Valtteri Bottaksen moottorin turbon hajoamisen Espanjan GP:ssä toissa viikonloppuna.

Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan he eivät ole koskaan ennen törmänneet samanlaiseen vikaan.

Bottas oli juuri voittanut Venäjän GP:n, mutta moottoririkko ja keskeytys pudottivat hänet MM-pisteissä jo 41 pisteen päähän johtavasta Ferrarin Sebastian Vettelistä.

– En ole nähnyt koskaan ennen tuollaista vikaa turbossa, mutta nyt olemme ainakin paikantaneet sen. Valtterille oli tuskallista menettää tärkeät 15 pistettä. Kaikessa on oltava jatkossa vielä tuplasti huolellisempi ja tarkempi. Tämä on tekninen urheilulaji, jos rajoja venyttää liiaksi, voi ajautua teknisiin ongelmiin, Wolff sanoo Crash.netillä.

Ferrarin ja Mercedeksen taistelu on nyt niin tiukkaa, että Wolffin mukaan rajoja on pakko joskus venyttää. Valmistajien MM-sarjassa Mercedeksellä on kahdeksan pisteen etumatka.

– On aina kiva lähteä kisoista kotiin, kun on edellä, oli ero sitten kuinka pieni tahansa. Ja nyt se on todella pieni. Taistelu Ferrarin kanssa on suorastaan massiivista. Toisaalta tämä on hyvin jännittävää ja haastavaa, mutta se myös pakottaa meidät aivan äärirajoille, ylikin. Nytkään emme voi vetää mitään johtopäätöksiä jatkosta sen perusteella, mikä oli Barcelonan tulos.