Renault Sport F1:n johtaja Cyril Abiteboul sanoo, ettei Fernando Alonso ole heidän prioriteettilistansa kärjessä, kun mietitään kauden 2018 kuljettajia. Ei ainakaan vielä.

Alonson huikea aika-ajosuoritus Espanjan GP:ssä antoi McLarenille ja Hondalle ison buustin, mutta harva silti uskoo, että Alonso jatkaisi tallissa enää ensi kaudella.

Mercedeksellä ja Ferrarilla saattaa olla ensi kaudella tuoli vapaana, mutta vahvimmin Alonsoa on viety Renaultille.

– Tiedän, että haluaisitte informaatiota siitä, että Fernando Alonso olisi tulossa Renaultille. Voin vain sanoa, että hän on maailmanmestari, joka tietää, ettei aikaa F1:ssä ole enää loputtomiin. Katsotaan, mitä hän haluaa elämältään.

– Onko hänellä intohimo ajaa vielä F1:ssä, haluaako hän edes jatkaa enää tässä lajissa? Abiteboul pohtii Marcalla.

– Olemme pitäneet hänen kanssaan yhteyttä koko ajan. Meillä on kaksisuuntainen lojaalius, mutta ei hänen tarvitse odottaa meidän valintojamme, hän tietää kyllä, mikä meidän tilanteemme on.

– Fernandon meno Indy500-kilpailuun Monacon sijaan kertoo, että hän miettii muitakin vaihtoehtoja. Hän varmasti pohtii, rakastaako hän yhä F1:tä. Tulee aika, kun me keskustelemme, mutta en halua ruokkia mitään huhuja. Hän on aina osa perhettämme, mutta jokaisen on tehtävä omat valintansa, Abiteboul sanoo.

Abiteboul sanoo, että Renaultilla ei vielä mietitä tulevaa, vaan keskitytään nykyhetkeen.

– Nyt meillä on menossa iso kehitysvaihe ja haluamme keskittyä mahdollisimman hyviin suorituksiin kuljettajiemme Nico Hülkenbergin ja Jolyon Palmerin kanssa.