Kolminkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton sanoo olevansa surullinen seuratessaan vanhan tallinsa McLarenin nykytilaa. Hamilton uskoo kuitenkin, että McLaren palaa vielä huipulle.

Hamilton ajoi tiimissä 2007-2012, ja voitti juuri siellä ensimmäisen mestaruutensa 2008. Nyt McLaren-Honda on kaameassa jamassa jo kolmatta kautta peräkkäin.

Suurin ongelma on Hondan onneton moottori.

– McLarenilla on edelleen paikka sydämessäni. Vietin tiimissä niin pitkän ajan. On surullista nähdä, kun huikea tiimi ei pysty ajamaan kärkitaistelussa, Hamilton sanoo Crash.netillä.

– Monesti on paljon asioita, jotka eivät ole omissa käsissä. He yrittävät nyt tehdä oikeita päätöksiä päästäkseen kääntämään kurssinsa oikeaan suuntaan.

McLarenilla on käynyt melkoinen tuuletus henkilöstöpuolella, kun Ron Dennis siirretiin syrjään ja tilalle tuli amerikkalainen Zak Brown. Muitakin avainhenkilöitä on vaihtunut tallin tärkeimmillä paikoilla.

– Heillä on vaihtunut väkeä paljon, mutta mielestäni tärkeintä olisi, ettei McLaren menetä omaa identiteettiään ja sieluaan, heillä on loistava historia, Hamilton sanoo.

– Toivon todella paljon, että he pystyvät palaamaan kärkeen, se olisi todella hienoa. He eivät ole voittaneet yhtään kilpailua sen jälkeen, kun lähdin sieltä, mutta kunhan he saavat Hondan kanssa moottoriongelmat selätettyä, edessä on taas uusi mahdollisuus jopa voittaa.