Kimi Räikkösen alkukausi on ollut pettymys. Suomalainen on hävinnyt jokaisessa aika-ajossa tallikaverilleen Sebastian Vettelille, eikä asiaa ainakaan ole helpottanut Räikkösen heikot startit kilpailuihin tällä kaudella. Vaarana onkin, että mikäli kurssi ei käänny, Räikkösen on tyydyttävä kakkoskuskin paikkaan Ferrarilla tällä kaudella, kun Vettelin taistelu maailmanmestaruudesta jatkuu.

Suomalainen on tällä hetkellä MM-sarjassa 55 pistettä sarjaa johtavaa tallikaveriaan perässä. Mercedeksen Lewis Hamilton uhkaa kuuden pisteen päässä Vettelistä, joten Ferrarilla alkaa olla ratkaisun hetket käsillään, että aletaanko tukea saksalaista mestaruustaistossa koko tallin voimin. Tämä on hyvinkin mahdollista, koska maranellolaisilla ei ole varaa antaa pistettäkään periksi, sillä Mercedes on vielä hitusen verran kehityksessä edellä.

Tämän vuoden Monacon GP:ssä aika-ajon merkitys kasvaa entisvuosiakin suuremmaksi, koska autot ovat leveämpiä ja nopeampia kuin ennen, joten ohittaminen on todella vaikeaa. Ranskan Rivieralla 37-vuotiaan suomalaisen olisikin nyt viimein pystyttävä nujertamaan tallikaverinsa aika-ajossa, jos Jäämies meinaa ahtaalla katuradalla pystyä keräämään enemmän pisteitä kuin Vettel.

Uran ehtoopuolella kruisailevan Räikkösen tulevaisuutta en lähde vielä tässä vaiheessa arvailemaan, sillä vuoden 2007 maailmanmestari on kuitenkin ajanut neljä kertaa viiden joukkoon ja Venäjällä mies nousi myös podiumille. Lisäksi hän on yksi pidetyimmistä F1-kuljettajista ja tuo lisää näkyvyyttä jopa Ferrarin kokoiselle F1-tallille. Täytyy myös muistaa, että suomalainen on edellisin kuljettaja, joka on maailmanmestaruuden Maranelloon tuonut.

Menneet ovat kuitenkin menneitä, ja mikäli kurssi ei tallikaveria vastaan Räikkösellä Monacossa käänny, voi hän heiluttaa ja todeta Monacosta lähtiessään Rivieran asukkaiden lisäksi au revoir myös MM-taistolle tämän kauden osalta.