© Kuva: Getty Images

Kärkipaikka vaihtui jälleen Portugalin rallissa – Jari-Matti Latvala nyt 0,1 sekuntia kärjestä, Esapekka Lappi vaikeuksissa!

Portugalin MM-ralli jatkuu erittäin mielenkiintoisena. Nyt kärkeen nousi EK6:lla M-Sportin virolaiskuljettaja Ott Tänak, Jari-Matti Latvala on Toyotallaan vain 0,1 sekuntia perässä.

Kärjessä ollut Citroenin Kris Meeke teki pienen virheen ja osui tienpenkkaan, hän jäi kärjestä 9,5 sekuntia, se pudotti hänet armottoman tiukassa kilpailussa sijalle viisi.

– Hiukan enemmän auto nyt aliohjaa kuin aamulla, muutan kaikki sujuu hyvin. Yritän edelleen ajaa hiukan renkaita säästellen, joissakin paikoissa on oltava tarkkana, Latvala sanoi WRC.comille.

Pätkän nopein oli Hyundain Thierry Neuville. Latvalan jälkeen kokonaiskisan kolmantena on Hayden Paddon 3,6 sekunnin päässä suomalaisesta, Craig Breen on jäänyt Paddonista 1,2 sekuntia, Meeke Breenistä 1,4 sekuntia. Sebastien Ogier ja Dani Sordo jakavat kuutossijan kaksi sekuntia Meekestä, Neuville on taas tästä kaksikosta perässä 0,7 sekuntia. Koko kärkikahdeksikko on siis 8,9 sekunnin sisällä toisistaan.

Muista Toyota-kuskeista sekä Juho Hänninen että Esapekka Lappi kokivat kolhuja. Hänninen jäi kärjestä seitsemän sekuntia ja oli kymmenes, Lappi jäi hyvän alun jälkeen kärjestä liki 20 sekuntia ja putosi Hännisen taakse sijalle 11.

– Tosi huono juttu. Edellisellä pätkällä jäähdyttimeen tuli reikä. Yritin korjata sitä, mutta tehot katosivat. Nyt ei löydy vauhtia, Lappi harmitteli.