Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene paljastaa, että Ferrari on seurannut tänä vuonna paljon entistä enemmän, mitä sen päävastustajat Mercedes ja Red Bull ovat tehneet autonsa suunnittelun kanssa.

Viime kaudella Ferrari ei voittanut kilpailuakaan, nyt kasassa on jo kaksi voittoa, Sebastian Vettel johtaa MM-sarjaa kuudella pisteellä ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia.

Vaikka tiimi on saanut ison kehitysharpan aikaan, Arrivabene sanoo, että he ovat koko ajan tarkkana, mitä pahimmat kilpailijat tekevät aerodynaamisella puolella uusien sääntöjen aikakaudella.

– Opimme viime vuonna, että meidän on pidettävä tarkemmin silmällä, mitä vastustajamme tekevät. Mercedes on visuaalisesti erittäin näyttävä auto, olemme tarkkailleet sitä ja Red Bullia erityisen paljon, Arrivabene paljastaa Racerille.

– Mercedeksen auto on kiinnostava, luova ja yllättävä. Red Bullin autosta ei kaikkea näe, mutta se on hyvin tehokas aerodynaamisesti. Meidän on otettava entistä paremmin huomioon, mitä he tekevät, että voimme kilpailla heitä vastaan ja kehittyä itsekin.

– Yksi mantramme on ollut tällä kaudella, katso ympärillesi. Vaikka katsommekin, totta kai meillä on oma peruspolkumme, jota seuraamme. Emme halua, että se häiriintyy liikaa. Mutta jos näemme jotakin mielenkiintoista, yritämme tutkia asiaa.

Arrivabene myöntää, että hänellekin on ollut yllätys, että Ferrari on pystynyt taistelemaan Mercedeksen kanssa tasapäisesti.

– Emme olettaneet olevamme ihan kärjessä, mutta kova työ palkitaan. Olen todella tyytyväinen koko tiimin panokseen, kaverit Maranellossa tekevät aivan loistavaa työtä. Lähestymme jatkossakin vain yhtä kilpailua kerrallaan, yritämme tehdä jokaisesta kisasta mielenkiintoisen.