Esteban Ocon ei ole unohtanut vanhempiensa sitoutumista tämän uran eteen. Hänen mukaansa asiat eivät aina olleet niin hyvin kuin nyt. Ranskalainen asui nuoruudessaan asuntoautossa, jotta perheellä oli varaa kattaa ajamisesta aiheutuneet kulut.

20-vuotias debytoi Formula 1:ssä viime kaudella Manorin riveissä korvaten Rio Haryanton Belgian GP:stä lähtien. Kauden jälkeen Ocon siirtyi Force Indialle. Oconin muistellessa Reuters-lehdelle matkaansa tähän pisteeseen hän kertoo, että paljon uhrauksia tehtiin, jotta hän pääsisi siihen missä on nyt.

– Ei se ole ollut aina helppoa. Paljon uhrauksia tehtiin, jotta minä saisin ajaa. Asuimme pitkään asuntoautossa. Tarvitsimme kaiken rahan kilpailemiseeni. Olin hyvin onnekas, kun pääsin Gravity-akatemiaan, sekä edelleen Lotus junioreihin Formula 3:siin asti ja sitten Mercedekselle. Ilman akatemioita urani olisi päättynyt kartingiin, Ocon kertoo.

Hän kiittää myös vanhempiaan, että he jaksoivat uskoa häneen.

– Vanhempani uskoivat aina kovasti minuun ja he tiesivät, että minulla on lahjoja päästä huipulle. Joskus kisaviikonlopun jälkeen parkkeerasimme suoraan koulun eteen ja nukuimme siinä. Aamulla kuului kellon ääni, heräsin ja menin kouluun.

– Olin silloin 11 tai 12-vuotias. Silloin iloitsin asuntoautossa asumisesta. Nautin elämästäni, ajoin kartingia koko ajan ja se oli minulle mahtavaa, Ocon muistelee.