Uskomaton voittotaistelu Argentiinan rallissa – Jari-Matti Latvala viides

© Kuva: Getty Images

M-Sportin Elfyn Evans hallitsi Argentiinan rallia yli kaksi ajopäivää. Sunnuntaina Hyundain Thierry Neuville alkoi ajaa häntä koko ajan kiinni, ja loppu oli uskomaton.

Kun lähdettiin kisan päättäneelle Power Stagelle, Evans johti vielä 0,6 sekunnilla. Neuville rypisti kuitenkin Power Stagen 1,2 sekuntia kovempaa ja vei voiton vaivaisen 0,7 sekunnin erolla.

– Annoin aivan kaikkeni tällä pätkällä, vaikka renkaat eivät olleet enää parhaimmillaan, Neuville sanoi WRC.comilla heti maaliin tultuaan.

Yllättäjä Evans ajoi heti hänen jälkeensä, muttei kyennyt rypistämään riittävän kovaa.

– Hänen ajonsa katseleminen monitorilta oli elämäni karmeinta aikaa. Ensin hän oli edellä meitä, sitten hiukan perässä. Todella tiukka voitto ja hieno fiilis. Tämä oli meiltä ihan maksimaalinen suoritus, Neuville sanoi kilpailun ratkettua.

Evans oli pettynyt, kun uran ensimmäinen voitto lipesi käsistä.

– On todella ärsyttävää hävitä tällaisella marginaalilla. Tätä on juuri nyt hankala hyväksyä, mutta uskon, että tulemme takaisin entistä vahvempana. Tein pienen virheen viimeisellä pätkällä, siitä ero varmaan syntyi. Johdin perjantain jälkeen todella selkeästi, joten minun on otettava opiksi tästä, Evans sanoi pettyneenä.

Jari-Matti Latvala oli viides niin Power Stagella kuin kokonaiskilpailussakin. Juho Hännisen loppusijoitus oli seitsemäs.

– Vaihdoimme säätöjä päätöspäivään ja auto kulki kuin tankki kivien yli. Itseluottamus oli hyvä, kivikkoinen ja karu tiestö sopi tälle autolle todella hyvin, Latvala sanoi.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.