Formulasirkus kilpailee tänä vappuna Venäjän Sotshissa, ja ainakaan puitteiden osalta kenelläkään ei pitäisi olla valittamisen aihetta. Kilpailu on sekä yleisön että kuljettajien suosiossa.

Rata tarjoaa kuljettajille paljon haasteita ja ohituspaikkoja, jonka pitäisi miellyttää runsaslukuista katsojakuntaa niin paikan päällä kuin TV-ruutujen äärellä.

Fasiliteetit ovat kunnossa ja kilpailu on järjestetty mallikkaasti. Rata tarjoaa kuljettajille paljon haasteita ja ohituspaikkoja, jonka pitäisi miellyttää runsaslukuista katsojakuntaa niin paikan päällä kuin TV-ruutujen äärellä.

Formuloiden profiili on nosteessa Venäjällä, vaikkei se vieläkään mikään iso laji ole. Sotshin kilpailu on kuitenkin tärkeää lajin juurtumisen kannalta. Kisa ja laji kiinnostavat vuosi vuodelta enemmän itänaapureitamme, joten tulevaisuus näyttää hyvältä.

Venäläiset panostavat myös omiin nuoriin kuljettajiinsa. Kova työ on alkanut tuottaa tulosta, ja pienemmissä sarjoissa ajaa tällä hetkellä monta lahjakasta venäläiskuljettajaa.

Moni suomalainen odottaa tulevalta viikonlopulta paljon. Sekä Valtteri Bottaksen että Kimi Räikkösen olisi aika tuloskäyränsä hieman parempaan. Uskon molemmilla olevan erinomaiset mahdollisuudet voittoon, sillä kaluston puolesta siihen pitäisi olla erinomaiset mahdollisuudet.

Bottas oli Bahrainissa hyvässä vauhdissa, mutta sitten kisassa talli mokasi todella oudolla tavalla. Julkisuuteen ei ole varmasti kerrottu kaikkea, mitä todella tapahtui.

Olisi typeryyttä, jos Ferrari ja Mercedes ottaisivat jo tässä vaiheessa kautta käyttöön ykköskuski-kakkoskuski -asetelman. Bottas oli Bahrainissa hyvässä vauhdissa, mutta sitten kisassa talli mokasi todella oudolla tavalla. Julkisuuteen ei ole varmasti kerrottu kaikkea, mitä todella tapahtui.

Räikkösen ongelmana on auto, joka ei tunnu sopivan täysin suomalaisen ajotyylille. Sebastian Vettel näyttäisi saavan siitä tällä hetkellä paremmin kaiken irti. Toivottavasti Bahrainin testeissä olisi löydetty keinoja, jolla auto saataisiin Kiminkin käteen paremmin sopivaksi.

Ilman sinivalkolaseja katsottuna alkukausi on ollut mielenkiintoinen. On hienoa, että kaksi tallia taistelee kärkisijoista. Mercedes on saanut hallita viime vuodet sarjaa yksin, joten he ovat nyt uudessa tilanteessa. Varaa virheisiin ei ole, sillä Ferrari on niin lähellä, että voitto karkaa välittömästi saksalaistallin näpeistä erheen sattuessa.

Vaikka Vettel on voittanut kauden kolmesta kilpailusta kaksi, pidän edelleen Lewis Hamiltonia suurempana mestarisuosikkina. Mercedes on tällä hetkellä nopeampi, mutta Ferrari on käyttänyt tilaisuutensa.

Kaksikko tuntuu olevan hyvissä väleissä, mutta katsotaan kauanko se kestää.