F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Kiinassa, ja myös minä olen paikan päällä seuraamassa tapahtumia aitiopaikalta. Toimin Kiinan GP:ssä tuomariston jäsenenä, roolissa joka on minulle tuttu jo usean kauden ajalta.

Tämä on mukavaa hommaa, mutta ei sillä kavereita kerätä! Toimimme täysin sääntöjen mukaan, mutta kuskeilla ja talleilla tuppaa olemaan aina erilainen näkemys tuomariston kanssa, jos kohdalle on osunut rangaistus. Meillä on kuitenkin käytettävissä hurja määrä datatietoja ja kameroita, joilla pystymme osoittamaan päätöksemme oikeiksi.

On mukavaa, että kuljettajien annetaan jälleen ajaa kilpaa. Aiempina vuosina se on ollut vaikeata, sillä joku on aina valittanut jostain.

On mukavaa, että kuljettajien annetaan jälleen ajaa kilpaa. Aiempina vuosina se on ollut vaikeata, sillä joku on aina valittanut jostain. Nyt on tehty uusi linjaus, että vain selkeistä ja tahallisista tempuista napsahtaa rangaistus.

Hyvä esimerkki tästä saatiin kauden avauskisassa Australiassa, jossa Kevin Magnussen ja Marcus Ericsson kolaroivat avauskierroksella. Molemmat tallit vaativat toiselle osapuolelle rangaistusta, mutta tuomaristo katsoi tilanteen normaaliksi kilvanajotilanteeksi. Näin sen pitää ollakin. Pienet osumat ovat osa lajia.

Tällä kaudella olen tuomarina ainakin neljässä kilpailussa. Kiinan jälkeen saan pestin osakseni seuraavan kerran Itävallan GP:ssä.

Tuomaristossa on nykyään kiertävä paikka entiselle kilpakuljettajalle, joka antaa kuskin näkemyksen ratatapahtumiin. Lisäkseni tätä pestiä hoitavat esimerkiksi Tom Kristensen, Danny Sullivan, Emerson Fittipaldi ja Nigel Mansell.

Tilanne on muuttunut minun ajourani aikaisesta toiminnasta, ja hyvä niin.

Minun aikanani tuomaristo koostui välillä sellaisista jäsenistä, ettei heistä kenelläkään ollut kilvanajokokemusta. Päätökset olivat välillä älyttömiä. Nykyään, kun tuomaristossa on mukana kokenut entinen kuljettaja, ovat päätökset paljon oikeudenmukaisempia.

Kauden avauskilpailun jälkeen kaikki tuntuvat puhuvan ohittamisen vaikeudesta. On kuitenkin syytä muistaa, että Melbournen rata on aina ollut vaikea paikka ohituksille. Nyt kun F1-karavaani siirtyy oikeille moottoriradoille, näemme mikä on asian todellinen laita. Vielä on kuitenkin liian aikaista vetää mitään johtopäätöksiä.

Se näyttäisi kuitenkin olevan totta, että edellä olevaa autoa on viime vuotta hankalampi seurata läheltä.

Suomalaiskuskien osalta kausi lähti käyntiin kelvollisesti, mutta ei täydellisesti. Saivathan molemmat radalla turpaan tallikavereitaan.

Suomalaiskuskien osalta kausi lähti käyntiin kelvollisesti, mutta ei täydellisesti. Saivathan molemmat radalla turpaan tallikavereiltaan.

Valtteri Bottaksen tapauksessa tämä oli hieman odotettua, ajoihan mies ensimmäisen kilpailunsa uudessa tallissa. Hän oli kuitenkin erittäin lähellä Lewis Hamiltonia, ja uskon miehen pystyvän olemaan britille todella kova vastus kauden edetessä.

Kimi Räikkösen tapauksessa yllätti, kuinka paljon hän hävisi Sebastian Vettelille. Kimin täytyy ehdottomasti nostaa tasoaan.

Mika Salo

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo on SuomiF1-sivuston tuore asiantuntija, jonka ”Salon F1 Corner” tuo koko kauden ajan iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa.