Aurinko paistoi Kimi Räikköselle vielä Barcelonan testeissä, kun Ferrarin uunituore SF70H tuntui sopivan hänen käteensä suorastaan loistavasti. Kun kausi alkoi, kaikki muuttui.

Tallikaveri Sebastian Vettel on vienyt jo kaksi voittoa ja johtaa MM-sarjaa, Räikkösen sijoitukset ovat olleet 4, 5 ja 4, ero tallikaveriin on jo nyt 34 pistettä. Tällä tahdilla ero on kauden päätteeksi 200 pistettä ja Räikkösen F1-ura ohi.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jokainen on nähnyt, että Räikkösen kisataktiikat ovat menneet Ferrarilta tyystin vihkoon, kun taas Vettelin kohdalla tilanne on ollut aivan päinvastainen; välillä tulee miettineeksi, onko tuo kaikki tahallista. Ja tämä täysin ilman sinivalkoisia silmälaseja.[/nosto]

Räikkösellä alkaa olla Venäjällä pakko-onnistumisen paikka. Ferrarin johdolta tulee suorasukaista kritiikkiä, eikä Kimikään ole tiimiradiossa sanojaan säästellyt. Jokainen on nähnyt, että Räikkösen kisataktiikat ovat menneet Ferrarilta tyystin vihkoon, kun taas Vettelin kohdalla tilanne on ollut aivan päinvastainen; välillä tulee miettineeksi, onko tuo kaikki tahallista. Ja tämä täysin ilman sinivalkoisia silmälaseja.

Sekä Ferrarin johtajan Sergio Marchionnen että tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen Räikkös-kritiikki kuulostaa omituiselta. Miksi moiseen on ryhdytty jo alkukaudesta, miksi sotkea omaa pesää? Ehkä he yrittävät kaataa omat ilmiselvät virheensä suomalaisen niskaan, koska tietävät, että Räikkönen ei julkiseen loanheittoon lähde. Hän on helppo syntipukki.

Italialaiset ovat italialaisia, mutta en jaksaisi millään uskoa, että Räikköstä sorsitaan kisataktiikoissa. Eikä Ferrarilla olisi siihen edes varaa; he haluavat voittaa kiihkeästi valmistajien maailmanmestaruuden, mikä ei ole mahdollista, jos Räikköselle ei anneta eväitä ja työkaluja nousta säännöllisesti palkintopallille, jopa voittaa.

[nosto tasoitus=”oikea”]Sekä Räikkösellä että Ferrarilla on Venäjällä paine onnistua. Se vaatii paljon saumattomampaa yhteispeliä, mitä toistaiseksi on nähty. Onko Ferrari valmis siihen? Ja jos ei ole, miksi hemmetissä ei ole? Tällä menolla italialainen virtsa valuu ikävästi suoraan omille käsintehdyille nahkakengille.[/nosto]

Räikkönen ajoi Australiassa kilpailun nopeimman kierroksen, Bahrainissa kolmanneksi nopeimman; ei vauhti ole mihinkään kadonnut. Mutta jostain tuntemattomasta syystä, jota emme saa koskaan tietää, Ferrarilla suhtaudutaan suomalaiseen nyt penseästi. Voi olla, että into Vettelin voitoista on saanut maranellolaisten järjenjuoksun nyrjähtämään ja unohtamaan, että valmistajien mestaruuteen tarvitaan kaksi menestyvää kuljettajaa. Menestykseen ei pysty edes jeesus tai joulupukki, jos taktiikka on pielessä, eikä auton säätöjä saada kohdilleen.

Sekä Räikkösellä että Ferrarilla on Venäjällä paine onnistua. Se vaatii paljon saumattomampaa yhteispeliä, mitä toistaiseksi on nähty. Onko Ferrari valmis siihen? Ja jos ei ole, miksi hemmetissä ei ole? Tällä menolla italialainen virtsa valuu ikävästi suoraan omille käsintehdyille nahkakengille.

Lauri Hollo