Nuori rallin superlupaus Kalle Rovanperä oli tänään YLE:n MotorSport -ohjelman haastateltavana.

16-vuotiasta toisen polven kuljettajaa haastateltiin Jyväskylän MM-rallin Harjun erikoiskokeen maisemissa. Toimittaja kysyi Rovanperältä, uskooko hän ajavansa juuri tässä joskus huipputiimissä ja maailmanmestaruustaistelussa.

– Kyllä minä siihen uskon, se on hieno tavoite ja siihen tähdätään, Rovanperä sanoi.

Rovanperä ajaa tällä kaudella Italian rallisarjassa, missä hän hakee etenkin asfalttikokemusta – hiekkatiellä hän on jo nyt supernopea.

– Pakko on ajaa paljon asfaltilla ja treenattava sitä, jos aikoo olla joskus huipulla. Kaksi asfalttikisaani ovat menneet Italiassa ihan ok, olen ainakin oppinut todella paljon.

Rovanperä ajaa 20 kilpailua tällä kaudella, Italian sarjaa sekä Pirellin rengastestejä.

– Toistaiseksi kaikki on onnistunut, olen mennyt koko ajan eteenpäin. Yhtään rallia ei ole vielä jäänyt urallani kokonaan kesken. Olen pääsyt tosi hyvin maliin, enkä ole ajanut ulos käytännössä oikeastaan koskaan.

Rovanperän takana on huippumanageri Timo Jouhki.

– Timo Jouhki on ollut jo jonkin aikaa mukana tässä, hänellä on tosi paljon kontakteja ja kokemuksia, tässä on kaikki portaat valmiina. En olisi nyt tässä, jos Timoa ei olisi.

– Olen tehnyt tätä nyt muutaman vuoden täysillä. Kouluja ehtii käydä myöhemminkin, jos tarvitsee. Keskityn seuraavat vuodet täysillä ralliin.

MM-sarjan portti aukeaa teoriassa Rovanperälle vuonna 2019, kun hän täyttää 18-vuotta.

– Toivottavasti ajan jonkinlaista kippoa silloin, toivotaan, että WRC:llä, Rovanperä kommentoi.