McLarenin moottorintoimittaja Honda joutuu odottamaan ainakin kuukauden saadakseen uusimman moottoriversionsa tositoimiin. Japanilaismerkin F1-päällikkö Yusuke Hasegawa lupaa kuitenkin uuden version poistavan moottorin toistaiseksi suurimman ongelman, liiallisen tärinän.

Honda uusi voimanlähteensä rakenteen täksi kaudeksi, mutta se aliarvioi muutostoimet pahasti. Uudessa moottorissa on perustavanlaatuinen rakennevika, sillä siihen kohdistuu hurjasti tärinää, jota se ei kestä. Tästä syystä esimerkiksi talvitesteissä autolla saatiin ajetuksi parhaimmillaankin vain 11 kierroksen yhtäjaksoisia vetoja.

Fernando Alonso on loistanut alkukauden aika-ajoissa, mutta kisaolosuhteissa tallin vauhti on näkynyt muita selvästi huonompana vauhtina. Saadakseen voimanlähteen kestämään edes kohtalaisesti on siitä jouduttu pudottamaan tehoja, joka näkyy välittömästi kierrosajoissa.

Auto tärisee erityisesti suuremmalle vaihteelle vaihdettaessa. Tämän on voinut jopa kuulla televisiolähetyksissä, sillä kuljettajia on ohjeistettu kierrättämään autoaan korkeilla kierroksilla ennen vaihteenvaihtoa.

– Kuljettajamme eivät ehkä allekirjoita väitettäni, mutta uskaltaisin väittää meidän parantaneen jo tässä vaiheessa tilannettamme siitä, mitä se oli pahimmillaan, Hasegawa yllättää Autosportille.

Hasegawa lupaa tulevan päivityksen palauttavan Hondan ajettavuuden.

– Parannamme jatkuvalla syötöllä, mutta poistaaksemme ongelman kokonaan meidän täytyy odottaa seuraavaa päivityspakettiamme. En voi vielä paljastaa uuden moottorin päivämäärää, muta kun aika on vain oikea, aiomme tuoda sen radalle.

Autosportin mukaan uusi voimanlähde voisi saada debyyttinsä kesäkuussa Kanadan GP:ssä.