F1:n urheilujohtaja Ross Brawn sanoo haluavansa F-ykkösiin vain kaikkein parhaita kuljettajia. Hän pitää Max Verstappenia hyvänä esimerkkinä, miten alemmista sarjoista voi nousta kuninkuusluokkaan.

– Max Verstappen on ilmiselvästi yksi erittäin mielenkiintoinen elementti F1:ssä. Red Bullilla on nyt erittäin kiinnostava kaksinkamppailu tulossa hänen ja Daniel Ricciardon kanssa, Brawn sanoi F1:n virallisilla sivuilla.

– Unelmani on, että tähän lajiin tulisi viiden seuraavan vuoden aikana uusia Verstappeneita. Haluamme systeemin, jonka kautta lajiin valikoituu vain parhaita kuljettajia.

– Mutta tätä ei saa ymmärtää väärin, nytkin meillä on erittäin hyvä kuljettajien taso. Mutta tietyillä kuljettajilla on isompi markkina-arvo, minkä kautta me voimme tulla vielä paremmiksi ja kasvaa, Brawn sanoo.

Juuri siksi Brawn ei pitänyt siitä, kun Nico Rosberg lopetti maailmanmestarina.

– Eihän se ole ideaalitilanne. Urheilullisesti ei ole tietenkään hyvä asia, että hallitseva mestari ei ole mukana. Mutta se oli hänen mielestään paras ratkaisu, ei siinäkään olisi järkeä, jos hän olisi yhä mukana ilman riittävää motivaatiota.