Toyota on aloittanut rallikauden 2017 todella hyvin. Etenkin auton luotettavuus on kovalla tasolla.

Jari-Matti Latvala johtaa MM-sarjaa, kun matka jatkuu ensi viikonloppuna Meksikon ralliin. Latvala voitti Meksikossa vuosi sitten Volkswagenilla, Juho Hänninen on ajanut rallin kerran, vuonna 2011.

Toyota on ajanut soratestejä Espanjassa.

– Itse asiassa suurin osa testeistämme on ollut soralla. Joten sen suhteen voimme olla luottavaisia. Meksikossa on kuitenkin pari kysymysmerkkiä: korkea ilmanala ja kuumuus, sanoo tallipäällikkö Tommi Mäkinen Toyota Gazoo Racingin nettisivuilla.

– Viime vuonna testasimme Espanjassa 40 asteen kuumuudessa, ja insinöörimme ovat tehneet paljon töitä moottorikarttojen kanssa korkeaa ilmanalaa silmällä pitäen.

– Mutta on haastavaa, kun nämä kaksi asiaa yhdistetään, emme tiedä tilannetta ennen viikonloppua.

– Oli hienoa ottaa voitto Ruotsissa, mutta olemme ammattilaisia ja pidämme jalkamme tukevasti maassa. Tiedämme hyvin, että vaikeita hetkiä voi tulla eteen, jopa enemmän kuin niitä iloisia. Ja juuri siksi teemme töitä nyt enemmän kuin koskaan, Mäkinen sanoo.

– On ollut hienoa huomata alkukaudesta, kuinka kova kilpailu WRC:ssä tällä hetkellä on. Kaikilla tiimeillä on nopeat ja tasaiset autot, ja se on mielestäni tälle lajille todella hyvä asia.