Kimi Räikkönen oli orastavan tyytyväinen Ferrariin Barcelonan talvitesteissä. Hänen mielestään tilanne on nyt todella paljon parempi kuin vuosi sitten.

Räikkönen paukutti kirkkaasti testien kovimman kierroksen, peräti 0,4 sekuntia kovempaa kuin tallikaveri Sebastian Vettel, joka oli testien toiseksi nopein.

– Kaikki oli enemmän tai vähemmän positiivista näissä testeissä. Auto on toiminut oikein hyvin ja heti ensimmäisestä päivästä asti kaikki on mennyt aika kivasti, Räikkönen sanoi ESPN:n mukaan.

– Jos verrataan vuoden takaiseen tilanteeseen, olemme nyt monin tavoin todella paljon paremmassa tilanteessa. Mutta edelleen pitää kysyä, missä olemme, kun ajetaan kilpaa Melbournessa? En tiedä. Joka talvi on sama tilanne tämän asian kanssa, kahden viikon päästä vasta näemme.

Viime vuodet dominoinut Mercedes sai parhaalla kierroksellaankin ajan, joka oli peräti 0,7 sekuntia Räikkösen aikaa hitaampi. Moni arveli, että Mercedes piilotteli korttejaan. Kimiä se ei kuitenkaan hetkauttanut.

– Ilman muuta mekin olisimme voineet mennä vielä kovempaa. Mutta se ei ole testien tarkoitus. Totta kai sitä haluaa aina ajaa mahdollisimman kovaa, mutta testeissä on aina niin paljon erilaisia juttuja, joita pitää ottaa huomioon. Jälkikäteen analysoimme, missä olisimme vielä voineet parantaa, se on testien idea, Räikkönen sanoi.

– Voimme olla melko tyytyväisiä nyt. Mutta yhtään kisaa ei ole ajettu, joten katsotaan rauhassa, kuinka käy.