F1:n rengastoimittaja Pirelli uskoo, että Barcelonan testit ovat jo nyt osoittaneet, että he ovat onnistuneet tekemään juuri sellaisia renkaita, mitä pyydettiinkin.

Uudet renkaat ovat paljon massiivisemmat kuin ennen ja kuluvat vähemmän. Etenkin kovat mutkanopeudet ovat asettaneet haasteita.

– Viime vuonna kukaan ei olisi voinut ajaa Barcelonan radalla 20 kierrosta pehmeillä renkailla. Silloin aikahävikki olisi ollut 4-5 sekuntia, kun nyt se on ollut vain 1-1,5 sekuntia, sanoo Pirellin tekninen johtaja Mario Isola F1i.comin mukaan.

Williamsin Felipe Massa vahvistaa Isolan näkemyksen.

– Ajoin 20 kierrosta pehmeillä renkailla ja pystyin vetämään ne kaikki todella kovaa.

Osa on huolissaan siitä, että kestävämmät renkaat johtavat tylsiin kilpailuihin, joissa tehdään vain yksi varikkostoppi. Jotkut kuljettajat ovat myös huolissaan siitä, että isot renkaat vaikuttavat ilmavirtauksiin niin, että ohittamisesta tulee vaikeaa, kun toisen auton perässä ei voi roikkua riittävän lähellä.

– Me teimme renkaan, jota meiltä toivottiin. Jos käy niin, että kilpailuista tulee tylsiä, meidän pitää muuttaa tulokulmaamme kaudella 2018, Isola sanoo.