© Kuva: Getty Images

Mercedeksellä iso haaste: ”Yksikään dominoiva talli ei ole pystynyt samaan sääntömuutosten jälkeen”

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo, että tiimi on tehnyt talvityönsä niin hyvin kuin mahdollista – ja on valmis uuden kauden haasteeseen.

Moni uskoo Mercedeksen olevan kauden suosikki. Wolff suhtautuu kaikkiin vastustajiin kunnioituksella, mutta luottaa oman tiiminsä työhön ja ahkeruuteen.

– Olemme taklanneet kovaa uusien sääntöjen tuomia haasteita vastaan. Olemme olleet erittäin menestyneitä viimeiset vuodet, kun säännöt ovat olleet stabiilit. Mutta aiemmin yksikään tiimi, joka on dominoinut, ei ole jatkanut sitä isojen sääntömuutosten jälkeen, Wolff sanoo F1i.comilla.

– Se fakta on ollut meille ainoastaan hyväksi, se tekee tästä todella innostavan haasteen meille kaikille. Ihan koko tiimille.

Vaikka Mercedeksen omat tavoitteet ovat kovat, Wolff ei halua revitellä niillä julkisesti.

– Odotusten hallitseminen on ihan oma taiteenlajinsa. Mutta ei tavoitteita saa asettaa liian alaskaan. Ne pitää olla realistisesti kontrollissa, Wolff sanoo.

– Uusilla säännöillä kaikki aloittavat nollapisteestä. Ne asettavat jokaiselle tiimille sekä mahdollisuuksia että riskejä. Muistelkaapa vuotta 2009, kun Brawn GP tuli ja voitti kaiken.

Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin välisistä voimasuhteista on päristetty partaa pitkin alkuvuotta. Wolff ei halua ottaa aiheeseen kantaa.

– Lewis ja Valtteri ovat loistavassa paikassa. Heillä on kunnioittava ja ystävällinen suhde, ainakin sen perusteella, mitä olen yhteisissä palavereissa nähnyt.

– Tämä on jännittävää aikaa heillekin, koska autot ovat uusia ja fyysiset vaatimukset kovempia. Testeissä molemmat huomasivat, kuinka kovista G-voimista on kyse. Kaudesta 2017 tulee iso haaste.

– Kuljettajiemme mukaan nämä autot ovat lähinnä väkivaltaisia, brutaaleja. Juuri sellaisia kuin F1-autojen tuleekin olla. Olen katsellut niitä radalla, ja mielestäni ne ovat aivan hämmästyttävän upeita.

– Fanien näkökulmasta – jollaiseksi itsekin tunnustaudun – tämä on hyvin erityistä. Jokaisen todellisen moottoriurheilufanin pitää saada nähdä nämä autot livenä, Wolff sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!