Rallin MM-sarja on alkanut suomalaisittain todella kiinnostavasti, kun Toyotan Jari-Matti Latvala johtaa MM-sarjaa neljä pistettä ennen vanhaa Volkswagen-tallikaveriaan Sebastien Ogieria.

Kun herrat ajoivat samanlaisilla autoilla, ei paremmuudesta ollut epäselvyyttä; Ogier oli suvereeni. Nyt molemmilla on uusi auto allaan – ja ihan yhtä lyhyt valmistautuminen takana.

Ogier tuuppaa M-Sportin Fordilla, Latvala Toyotalla. Mielenkiintoista on, että Ogierkin testasi Toyotaa, muttei tarttunut Tommi Mäkisen täkyyn, koska ei pitänyt autoa riittävän hyvänä.

Monte Carlossa Ogier voitti, mutta Ruotsissa hän ei päässyt Latvalan vauhtiin. Kumpi on parempi?

No, lähimenneisyys osoittaa, että Ogier. Mutta nyt tilanteessa on yksi suuri muutos. Latvala on aina suhtautunut ajamiseen valtavalla tunteella – ja äärimmäisen pedantilla tarkkuudella. Osattiinko näitä asioita käsitellä Volkswagenilla?

Siihen en osaa vastata, mutta Tommi Mäkinen tuntuu osaavan. Ensinnäkin Latvalalla ei ole nyt samanlaista painetta kuin Volkswagenilla, missä hänen piti kynsin hampain koko ajan osoittaa olevansa parempi kuin Ogier – ja kun se ei onnistunut, paine kasvoi jatkuvasti. Nyt hän on Toyotalla selkeä ykköskuski, joten tuo paine on pois harteilta.

Ruotsin ralli osoitti taas Tommi Mäkisen maalaisfiksuuden. Ominaisuuden, jolla päästään edelleen maailmallakin pitkälle alalla kuin alalla. Kun Latvala johti kilpailua 3,8 sekunnilla ennen päätöspäivää, Latvala pohti pää höyryten säätöjä ja autoaan. Mäkinen käski häntä unohtamaan kaiken sen ja keskittymään vain ajamiseen.

Latvala teki niin, ja oli päätöspäivänä täysin ylivoimainen. Urheilussa ei voi koskaan aliarvioida henkisen puolen merkitystä. Nyt Jari-Matti Latvala on ympäristössä, missä hänellä on mahdollisuus saada osaamisestaan kaikki irti.

Vaikka mestaruutta ei tällä kaudella tulisi – mikä on edelleen todennäköistä – niin tulevaisuudessa se on täysin mahdollista. Mitä jos Jari-Matti Latvala onkin maailman paras rallikuski? Silloin, kun häntä ja hänen tunteitaan osataan käsitellä oikein.

LAURI HOLLO