35-vuotias Juho Hänninen on nyt ajanut Toyotan uudessa WRC-tiimissä kaksi kilpailua. Molemmat ovat päättynet puuhun erikoiskokeella viisi.

Hännisen vauhti oli ennen sitä Monte Carlossa oivallista, jopa Jari-Matti Latvalaa nopeampaa. Mutta pitää muistaa, että Latvalalla ei ollut tuolloin autosta juuri lainkaan kokemusta, kun taas Hänninen on testannut Toyotaa alusta asti ja ajanut testiä tuhansia kilometrejä. Hän tuntee auton kuin taskunsa. Jo toisessa kilpailussa Latvala oli enemmän sinut auton kanssa – ja Hänninen jäi heti taivaanrantaan.

Paikka kisakuljettajana oli Hänniselle palkinto kovasta testityöstä. Mutta nyt tallipäällikkö Tommi Mäkisen olisi ehdottomasti tehtävä kova peliliike: Hänninen jatkakoon testaamista, kymmenen vuotta nuorempi Esapekka Lappi saman tien kisakuskiksi Latvalan rinnalle.

Lappi voitti WRC2 maailmanmestaruuden viime kaudella. Hänen on tarkoitus päästä ajamaan, kun Toyotan kolmas auto on valmis. Se voi vielä kestää. Joten mitä jos, Tommi, tehtäisiin niin, että Lappi siirtyisi jo kuukauden päästä Meksikossa kisakuljettajaksi. Hän on varmasti valmis. Hänninen voi jatka kilvanajoa sitten aikanaan sillä kolmannella autolla.

Latvalan loistava vauhti on osoittanut, että Toyota on uskomattoman valmis jo avauskaudellaan. Molempien kuljettajien olisi pystyttävä keräämään MM-pisteitä koko ajan, sillä tässähän on mahdollisuudet vaikka mihin. Esapekka Lappi on kiistatta yksi rivin lahjakkaimmista kuljettajista, joten mielestäni hän ansaitsee mahdollisuutensa jo nyt.
Valitettavasti Juho Hännisestä ei taida olla MM-pisteiden kerääjäksi – vaikka häntä kovasti Monte Carlossa hehkutinkin. Muutaman erikoiskokeen ajan…

LAURI HOLLO