© Kuva: Getty Images

KOMMENTTI: ”Kestääkö Lewis Hamiltonin kuuppa – hänellä on vain hävittävää”

Vaikka Formula ykkösten talvitauko ei järin pitkä ole, silti se tuntuu juuri nyt pidemmältä kuin vuosiin. Syynä on yksi mies, Valtteri Bottas.

Toki lisää syitä kauden odottamiseen vesi kielellä ovat uusi sääntöviidakko ja uudet autot. Kaikki odottavat kiivaasti, miltä autot näyttävät – ja etenkin, kuinka ne radalla kulkevat.

Päällimmäinen kysymys meidän suomalaisten mielessä on tietenkin Bottaksen iskukyky verrattuna Lewis Hamiltoniin. Voimasuhteista on oltu kahta vastakkaista mieltä. Toiset asiantuntijat uskovat Hamiltonin pyyhkivän pöytää suomalaisella, toisen taas muistuttavat, millaisena huippulahjakkuutena Bottasta pidettiin vain muutama vuosi sitten; mihin ne ajotaidot olisivat kadonneet?

Ihan samalla tavalla olemme saaneet kuulla täysin poikkeavia arvioita siitä, tuleeko kilpailemisesta ensi kauden uusilla säännöillä ja autoilla parempaa vai ei. Osa uskoo ihan vilpittömästi, että ohittaminen jopa helpottuu, osan mielestä siitä tulee mahdotonta. Armias meitä auttakoon, jos jälkimmäinen vaihtoehto toteutuu.

Moni on puhunut siitä, että Bottas on Mercedekselle pelkkä vuoden väliaikaisratkaisu. Hamiltonin isä heitti jopa, että vuosi hänen poikansa tallikaverina saattaa tappaa Bottaksen uran. Mutta mietitäänpä hetki.

Kummalla on enemmän hävittävää yhtälössä? Hamiltonilla. Mitä jos Bottas haastaa hänet tasapäisesti ja jopa voittaa? Kestääkö britin kuuppa? Bottakselta ei sen sijaan odoteta Hamiltonin täysivertaista haastamista, joten ei hänellä ole kuin voitettavaa. Jos homma ei toimi riittävän hyvin, voi työpaikka vaihtua vuoden kuluttua, mutta silloin avautuu mielenkiintoisia tallipaikkoja – ja ajamalla hyvin, vaikka Hamiltonille häviäisikin, Bottas on taatusti ehdolla parhaille paikoille.

Mutta kuten alussa totesin, saisi se penteleen kausi jo alkaa. Viime viikot on lähinnä uutisoitu törmäystestien läpimenoista ja autojen julkistamispäivistä sekä spekuloitu tulevien sääntöjen vaikutusta. Kausi käyntiin, niin saadaan taas kunnon puheenaiheita. Kun Valtteri Bottas lyö Lewis Hamiltonia pataan…

LAURI HOLLO

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.