Le Mans -luokkavoittaja Danny Wattsin eilinen julkitulo (uutisemme) seksuaalisen suuntautumisensa suhteen keräsi pääosin positiivisen vastaanoton moottoriurheiluväeltä. Herkkä aihe herätti kuitenkin joissain piireissä kitkeriäkin kommenteja, ei kuitenkaan Wattsista, vaan tavasta uutisoida hänestä.

Joe Saward, tunnettu formulatoimittaja, nosti Twitterissä esille närkästyksensä siitä, että moottoriurheilun valtamediat Autosport ja motorsport.com antoivat palstatilaa Wattsin ilmoitukselle. Hänen mielestään tällaisilla asioilla mässäily ei kuulu moottoriurheilujournalismiin. Moni ihmetteli Sawardin kantaa koettaen esittää hänelle näkökannan, että Wattsin ulostulo auttaa jatkossa muita homoseksuaaleja moottoriurheilijoita kertomaan rohkeasti itsestään. Saward pysyi kuitenkin tviitti toisensa perään tiukasti kannassaan, ettei asiaa tarvitsisi uutisoida, koska se ei ole relevanttia.

Tämä sai myös Sawardin kollegan ottamaan kantaa asiaan. Will Buxton, tämän hetken yksi arvostetuimmista F1-toimittajista piti pitkän palopuheen Sawardin näkemyksiä vastaan.

– Lajimme kannattaa sukupuolista tasa-arvoa, mutta ei ole vielä täysin avoin kaikkia mukana olevia kohtaan, Buxton totesi.

– Onko sillä väliä olenko minä tai Will homo? Tekeekö se meistä parempia journalisteja? Sillä ei ole minkäänlaista väliä, Saward pauhasi puolestaan.

Tämän jälkeen kaksikko vänkäsi vielä viesti toisensa perään omista kannoistaan. Saward korosti usein hyväksyvänsä kaikenlaiset kuljettajat, mutta hän ei kokenut Wattsin julkituloa uutisoimisen arvoisena. Buxton korosti kerta toisensa jälkeen Wattsin merkitystä tienraivaajana tuleville kuljettajille. Valtaosa Twitter-kansasta oli Buxtonin linjoilla, ja alakynteen jäänyt Saward päätti keskustelun uudella tviitillään.

– Jos sanon huomenna aamun olevan hieno, joku tulee kuitenkin vänkäämään vastaan. Ehkä on aika lopettaa käyttämästä Twitteriä.

Sawardin perhettä kohtasi hiljattain suuri tragedia, kun Joen sisko Jill Saward menehtyi alkuvuodesta. Hän oli erittäin tunnettu seksuaalisen väkivallan vastainen kampanjoija Isossa-Britanniassa. Hän joutui itse paljon julkisuutta saaneen seksuaalisen hyökkäyksen kohteeksi vuonna 1986.

Joe Saward

@joesaward
Does it matter if I am gay or Will is gay? Does it make us better journalists? It's utterly irrelevant. I'm not. He's not. But who cares?

Joe Saward

@joesaward
Tomorrow, if I say it's a beautiful morning, there will be people who will argue with me... Maybe it's time to stop using Twitter.