Suomalaisen moottoriurheilun jännittävin tulevaisuudenlupaus on eittämättä Kalle Rovanperä. Vasta 16-vuotias toisen polven ralliautoilija on marssinut toistaiseksi voitosta voittoon käymissään kilpailuissa, ja hänelle povataankin ruusuista tulevaisuutta lajin parissa.

Suomalaisella rallilla menee tällä hetkellä paremmin kuin vuosiin, sillä Toyotan ralliprojekti on vahvasti sinivalkoisissa käsissä. Tallia johtaa lajilegenda Tommi Mäkinen Puuppolasta käsin. Tallin täysin sinivalkoisista kuljettajista Jari-Matti Latvala voitti Ruotsin MM-rallin johtaen sensaatiomaisesti koko sarjaa.

Iltalehden haastattelema kaksikko myöntää yhteistyötä jo käydyn. Rovanperä on käytännössä jokaisen tallin tarkkailun alla, mutta Mäkinen on ehtinyt antaa nuorisotähdelle jo mahdollisuuden päästä WRC-menopelin puikkoihin.

– Hyvältähän se maistui. R-vitosessakin on aika iso ero sellaiseen vuoden 2017-malliseen WRC:hen. Kyllähän se on hieno vehje, on kyllä todella nautinto ajaa, Rovanperä totesi Iltalehden haastattelussa.

Myös Mäkinen piti näkemästään.

– Varsin jämerää otetta näytti saman tien.

Lue alkuperäinen juttu Iltalehden sivuilta.