© Kuva: Getty Images

Volkswagenin rallikohtalo edelleen auki – nähdäänkö merkki sittenkin kilpailuissa?

Uudet rallisäännöt täyttävä Volkswagen Polo R WRC -auto voidaan nähdä rallin MM-sarjan osakilpailuissa jo tällä kaudella, vaikka automerkki vetäytyikin tehdastallina sarjasta viime kauden päätteeksi.

Saksalaismerkki testasi uutta WRC-ajokkiaan massiivisesti viime kaudella, ja monet uskoivat uuden kilpurin jatkavan tallin menestyksekkäitä perinteitä. Talli teki kuitenkin shokkipäätöksen jättää sarja välittömästi osana merkin ryvettynyttä mainetta päästökohuun liittyen. Suuria taloudellisia tappioita kärsinyt merkki karsi kulujaan leikkaamalla rajusti moottoriurheilutoimintaansa.

Päätöksen jälkeen Polo-autojen huhuttiin siirtyvän arabirahoitteisen yksityistallin hoiviin, mutta kauppaa ei saatu koskaan solmittua. Vuodenvaihteen myötä umpeutui myös uusille WRC-autoille pakollinen FIA:n määräämä luokittelu.

Autosportin tietojen mukaan Volkswagen käy neuvotteluja uuden sijoitusryhmän kanssa, joka on valmis ostamaan tallin kaluston ja kilpatoiminnan. Mikäli kauppa toteutuu, saattaa merkille aueta takaportin kautta mahdollisuus päästä mukaan MM-sarjaan jo tällä kaudella.

Vaikka virallinen luokittelupäivä onkin jo ohitettu, voi automerkki tehdä uuden luokittelun, mikäli muut tallit suostuvat tähän yksimielisesti. Homma on siis lopulta kiinni siitä, antavatko Hyundai, Citroen, Toyota ja Ford (M-Sport) heitä vuosia kyykyttäneelle automerkille mahdollisuuden.