Toyota kulki perjantaina mainiosti, mutta lauantain kaksi ensimmäistä pätkää eivät ole menneet lainkaan suunnitelmien mukaan.

Kilpailun kolmella ensimmäisellä pätkällä ajettiin yhteensä 89 kilometriä ja Juho Hänninen oli siinä vaiheessa kilpailun kolmantena 45 sekuntia kärjestä.

Sitten hän ajoi puuhun ja kisa meni pilalle. Lauantaina Hänninen pääsi superrallisäännöllä mukaan, mutta vauhti on hyytynyt.

Hänninen on jäänyt aamun kahdella ensimmäisellä pätkällä jo 49 sekuntia lisää, kilometrejä näillä erikoiskokeilla on ajettu 47. Kun hän jäi kärjelle perjantaina 0,5 sekuntia kilometrillä, nyt ero on ollut 1,05 sekuntia kilometriä kohden.

Jari-Matti Latvalan aamu on sekin ollut hankala. EK10:llä hän ajoi neljänneksi nopeimman ajan ja on kilpailussa edelleen neljäntenä 2.50 kärjestä ja 1.38 palkintopallista. Latvala oli pettynyt ajoonsa EK:n jälkeen.

– Olen todella pettynyt, tämä ei nyt mene lainkaan kuten haluaisin. En tiedä, mikä nyt on vialla, vaikka tämä pätkä menikin nyt ihan hyvin, Latvala siunaili WRC.comilla.

Latvalan ero kärkeen per kilometri oli perjantaina 0,67 sekuntia, kun lauantaina se on ollut lähes sekunnin.