© Kuva: Getty Images

Tallipäällikkö uskoo suojattiinsa: ”Hän tulee takaisin entistä vahvempana”

Toro Rosson Daniil Kvjatin kausi oli hankala. Menneet on kuitenkin unohdettu ja tallipäällikkö Franz Tost uskoo järkähtämättä, että venäläinen näyttää ensi kaudella todellisen potentiaalinsa.

– Vaikka hän menetti viime kaudella paikkansa Red Bullilla Max Verstappenille, olin koko ajan varma, että hän tulee takaisin. Hän on tehnyt niin ennenkin, Tost sanoo Motorsport.comille.

Kvjat vaipui kuitenkin depression rajamaille ja ajoi huonosti. Vasta kesätauon jälkeen hän pystyi jälleen olemaan oma itsensä.

– Urheilussa tulee ylä- ja alamäkiä. Mutta jos kuljettaja on pystynyt urallaan näyttämään, että hän osaa voittaa kilpailuja ja mestaruuksia, hän pystyy siihen uudelleenkin, Tost uskoo.

– Ja juuri siksi olen varma, että Daniililta löytyy se mentaalinen vahvuus tulla takaisin entistä kovempana ensi kaudella. Odotan häneltä todella vahvaa vuotta.

Tostin mielestä viime kauden Singaporen GP oli käännekohta Kvjatille.

– Hän pystyi taistelemaan siellä hienosti jopa Verstappenin kanssa. Vauhti oli todella hienoa. Se oli tärkeä kilpailu hänen itseluottamukselleen. Hän osoitti siinä kilpailussa sellaista lujuutta, että sen jälkeen olin varma, että Daniil jatkaa meillä 2017, Tost avaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!