Tommi Mäkisen ja Toyotan projektin yksi tärkeä kiintopiste häämöttää, kun MM-rallikausi starttaa torstaina Monte Carlosta.

Kun Volkswagwen on poissa, ovat alkuasetelmat jännittävämmät kuin vuosiin. Kihelmöintiä lisää se, että autot ja säännöt ovat muuttuneet. Kuka on onnistunut rakennustyössään parhaiten?

Huhut kertovat Hyundain ja Fordin olevan kovia, eikä Citroenillakaan ole laakereilla lepäilty. Miten käy Toyotan siinä joukossa?

Mäkinen kommentoi WRC.comilla olevansa tyytyväinen, jos sekä Juho Hänninen että Jari-Matti Latvala tuovat autonsa maaliin – minuutin sisällä voittajasta! Se on aika hemmetin kova tavoite, joten on pakko kysyä, onko Mäkinen suuruudenhullu?

Kilpailussa ajetaan 17 erikoiskoetta ja 382 kilometriä kilpaa. Minuutin ero tarkoittaisi 0,15 sekuntia joka kilometrillä ja reilua kolmea sekuntia / EK. Silloinhan Toyota olisi jo nyt aivan kärkitason auto.

Kovin harvoin Monte Carlossa on voittajan ja kakkosen ero ollut alle minuutin. Viime vuonna se oli liki kaksi minuuttia. Toissa kaudella Jari-Matti Latvala hävisi Sebastien Ogierille 58 sekuntia, 2014 voittajan ja kakkosen ero oli 1.20, 2013 se oli 1.40, 2012 eroa oli 2.45. Mutta siellä Tommi Mäkinen joukkoineen aikoo olla, alle minuutin kärjestä.

Jos näin on, paljastuu kaksi asiaa. Toyota on onnistunut rakentamaan superauton ja kaikki muut ovat epäonnistuneet. Ei kuulosta kovin realistiselta.

Todennäköisempää on, että Toyota jää kärjestä 3-4 minuuttia, vaikka isoja teknisiä murheita ei olisikaan. Toivon toki olevani väärässä, mutten usko siihen.

Oli miten oli, torstaina alkava MM-kausi on kiinnostavampi kuin iäisyyteen, etenkin avauskilpailu. Nouseeko joku uudeksi Volkswageniksi vai käydäänkö kärjessä sekuntitaistelua? Olisipa pahuksen hienoa, jos jälkimmäinen visio toteutuisi.

LAURI HOLLO