Renault’n F1-tallissa koettiin sisäisiä myllerryksiä, kun Frederic Vasseur erosi yllättäen ranskalaistiimin palveluksesta sisäisten ristiriitojen seurauksena. Ranskalaisen mukaan päätös oli kova pala tallin uudelle kuljettajalle Nico Hülkenbergille.

Saksalaiskuljettaja liittyi täksi kaudeksi tallin palvelukseen, ja Vasseurin roolilla oli tallisiirrossa suuri merkitys. Hülkenberg ja Vasseur työskentelivät menestyksekkäästi yhdessä alemmissa formulaluokissa, ja Hülkenberg odotti innolla uutta yhteistyötä.

19h30 Sport -ohjelmassa lähtöään tallista käsitellyt Vasseur kertoo saksalaisen ottaneen yhteistyön kariutumisen vastaan raskain mielin.

– Olen hänen läheinen ystävänsä, ja tein paljon töitä saadakseni hänet tiimiin. Tallin kannalta lähtöni oli paras vaihtoehto, koska homma ei enää toiminut. Puhuin päätöksestäni Nicon kanssa, ja hän tuki minua, vaikka hänen oli aluksi vaikea hyväksyä asia, Vasseur totesi.

Vasseur odottaa kaikesta huolimatta Hülkenbergin olevan oikea mies johdattamaan ranskalaistalli kohti parempaa tulevaisuutta.

– Mielestäni hän on yksi taitavimmista kuljettajista, jonka olen tavannut juniorisarjoissa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hän on myös yksi harvoista kuljettajista, jolla on taitoa voittaa maailmanmestaruus, Vasseur lataa.