Valtteri Bottas vietti Williamsilla seitsemän vuotta tultuaan tiimin testikuljettajaksi 2010. Nyt hänen oli aika siirtyä Mercedekselle.

GP-debyyttinsä hän teki kaudella 2013. Tallipäällikkö Claire Williams on samalla iloinen, mutta myös murheissaan Bottaksen siirrosta.

– Valtterin lähtö jättää tiimiin ison emotionaalisen aukon. Hän on ollut meillä pitkään ja kaikki me toivomme hänelle jatkossa pelkkää hyvää, Williams sanoo Autosportille.

– Mielestämme tämä oli kuitenkin oikea ratkaisu sekä Valtterin että meidän kannaltamme. Hän on antanut näiden vuosien aikana meille valtavan paljon, joten ei olisi ollut oikein häntä kohtaan, jos olisimme estäneet tällaisen tilaisuuden liittyä huipputalliin. Olen iloinen, että hän saa tällaisen tilaisuuden, joita ei usein tule eteen.

Yksi ratkaiseva tekijä siirron onnistumiselle oli sekin, että Bottas ei halunnut lähteä Ferrarille 2015, vaikka tilaisuus siihen tuli.

– Hän ei silloin mennyt Ferrarille, vaan oli lojaali meille. Nyt me haluamme maksaa siitä uskollisuudesta takaisin, Williams sanoo.