Citroen epäonnistui tehdastiimeistä pahiten rallikauden avauksessa Monte Carlossa. Viidenneksi sijoittunut Craig Breene oli paras Citroenin kuljettaja. Hän jäi vajaat neljä minuuttia kärjestä, mutta ajoi tiimin vanhemmalla autolla DS3:lla.

Ennen kautta arvioitiin, että pohjoisirlantilainen Kris Meeke saattaisi olla jopa yksi suurimmista mestariehdokkaista. Nyt C3-auton suorituskyky jäi hiukan arvoitukseksi, vaikka Meeke ajoikin alkuun pari kovaa aikaa.

Meeke ajoi kakkospaikalta ulos perjantaina aamulla. Hän jatkoi lauantaina superrallisäännöllä, mutta tuskaisen viikonlopun päätti kolarointi siirtymätaipaleella – sen jälkeen viikonlopun ajot olivat ohi.

– Oli todella harmi, että se kolari tuli, olisimme saaneet arvokasta kokemusta, joka jäi nyt saamatta. Etenkin Col de Turinin väliin jääminen harmittaa todella paljon, sillä se on aina yksi kauden kohokohdista, Meeke manasi Belfast Telegraphille.

– Ei tässä voi muuta kuin mennä seuraavaksi Ruotsiin ja toivoa parempaa tuuria siellä, että saisimme mahdollisuuden näyttää, mihin tämä C3 pystyy.

Toinen uudella Citroenin C3:lla ajanut Stephane Lefebvre oli vasta yhdeksäs.