© Kuva: Getty Images

Kohutusta F1-turvaratkaisusta yllättävä ongelma F1-autoille

F1-kuljettajille lisäpääsuojaa antamaan viritelty halo-turvakehikko on herättänyt voimakasta keskustelua puolesta ja vastaan sen esittelyhetkestä lähtien. Päätöstä turvallisuusratkaisun käyttöönotosta tulevaisuudessa ei olla vieläkään tehty, ja Autosportin tietoonsa saaman lisäinformaation perusteella sillä voi olla vielä pitkä matka lopulliseksi ratkaisuksi.

Brittilehden mukaan tämän kauden F1-autoihin pultattu halo on muuttanut dramaattisesti autojen käyttäytymistä ja ominaisuuksia. Kilpurit on suunniteltu ottamaan kaikki irti vapaana virtaavasta ilmavirrasta, jota halokehikko kiinni ollessaan pahasti sotkee. Tämä laskee dramaattisesti sekä auton takapäähän virtaavaa ilmamäärää että heikentää hurjasti auton jäähdytysominaisuuksia.

Kuljettajan yläpuolella olevasta turvakaaresta johdetaan voimanlähteelle menevä jäähdytys. Halon takia autojen on ollut välillä vaikeaa selvitä kuitenkaan edes yhtä testikierrosta ilman pelkoa ylikuumenemisesta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!