© Kuva: Getty Images

F1-mestarilta puolustusta Hamiltonin tempulle: ”Olisin itse toiminut vieläkin likaisemmin!

Kauden 1997 F1-sarjan maailmanmestari Jacques Villeneuve puolustelee Mercedeksen Lewis Hamiltonin Abu Dhabin GP:n taktikointia. Kanadalaisen mielestä tapauksesta teki hämmentävän saksalaistallin yritys estää Hamiltonin toiminta.

Hamilton hidasteli kilpailussa tarkoituksellisesti aikomuksensaan saada takanaan ajanut Rosberg altiiksi ohituksille. Hamilton olisi tarvinnut mestaruuteensa voiton ja Rosbergin jäämisen neljänneksi.

Villeneuve, joka on tullut tutuksi räväkkänä lausuntoautomaattina, kehui Hamiltonin suoritusta.

– Se oli hyvä kisa häneltä. Lewis ei tehnyt mitään likaista. Ainoa harmittava asia oli Mercedeksen radioviestittely hänelle, koska Lewis ei yrittänyt mitään temppuja, Villeneuve totesi motorsport.comille.

Kanadalainen oli itse mukana kauden päätösosakilpailun mestaruustaistossa kausilla 1996 ja 1997. Ensimmäisellä yrityksellään hän joutui taipumaan tallikaverilleen Damon Hillille, mutta 1997 hän nappasi maailmanmestaruuden Michael Schumacherin nenän edestä.

– Jos olisin ollut Lewisin tilanteessa Hilliä vastaan, olisin toiminut ehkäpä vieläkin likaisemmin! Kauden viimeisessä kisassa, jossa tiimi ei voi enää menettää mestaruutta, ei tallilla ole enää mitään väliä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!