Citroenilla mainion kauden 2016 ajanut Kris Meeke uskoo, että ensi kauden säännöillä ja autoilla kuljettajan rooli korostuu kenties enemmän kuin koskaan ennen.

Meeke voitti kauden aikana sekä Portugalin että Suomen rallit ja osoitti kovan potentiaalinsa.

Ensi kauden säännöt sallivat autoihin enemmän aerodynaamisia ratkaisuja ja moottoreihin enemmän hevosvoimia. Ne ovat iso haaste kuljettajille.

– Kauden 2017 auto on mielenkiintoinen kapistus. Loikka kauden 2016 autosta tule olemaan valtavan suuri. On oltava todella hereillä joka ikinen hetki, joka metri pystyäkseen kontrolloimaan autoa, Meeke sanoi Citroenin auton julkistamistilaisuudessa WRC.comin mukaan.

– Autot ovat tosi nopeita, joten uskon vahvasti, että kuljettajan merkitys kasvaa paljon. Auton potentiaalista on pystyttävä ottamaan irti kaikki.

Meeke on ollut vahvasti mukana Citroenin C3 WRC:n kehittämisessä ja testannut jo paljon. Vaikka kaikki vaikuttaa hyvältä, totuus paljastuu vasta Monte Carlossa neljän viikon päästä.

– Olemme testanneet todella paljon, mutta totuutta emme voi tietää, ennen kuin pääsemme ajamaan muita vastaan. Olen erittäin tyytyväinen, mitä olemme saaneet aikaan, mutta toki mielessä pyörii koko ajan se, miten olemme onnistuneet verrattuna muihin tiimeihin.