© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas suorapuheisena MTV Sportille: ”Olisimme voineet ajaa kisaa”

Williamsin Valtteri Bottaksen Brasilian GP oli yhtä tervanjuontia. Suomalainen jäi pistesijojen ulkopuolelle, kun auton vauhti katosi sadeoloissa täysin. Lisäksi tallin rengasvalinta teki Bottaksen menosta paitsi vaikeaa, myös vaarallista.

– Vaikea kisa ja olosuhteet, mutta kaikillehan se oli sama. Oli tiukkaa edes pysyä radalla välikelin renkailla. Renkaat rupesivat toimimaan kunnolla vasta lopussa, Bottas kertasi MTV Sportille.

Bottaksen mukaan ajamisessa sai olla tarkkana, sillä radalla maannut vesi vaikeutti kilvanajoa. Myös jatkuva seilailu turva-auton kanssa laski renkaiden lämpötiloja, mikä vähensi välittömästi pitoa. Bottaksesta kolareista johtumattomat turva-autotilanteet olivatkin jotakuinkin turhia.

– Kysyin myös tiimiradiossa, miksi kilpailu keskeytettiin. Minun mielestä olisimme voineet ajaa kisaa. Turhia ne vähän olivat. Sadekeli on tätä, mutta se on myös kilvanajoa, Bottas kertoi mielipiteensä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!