© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen viimeinen näytön paikka: ”Onko suomalaisella sittenkään kykyjä?”

Vielä vuosi sitten Valtteri Bottasta vietiin kovasti Ferrarille Kimi Räikkösen tilalle. Räikkönen teki kuitenkin jatkosopimuksen ja Williamsin alamäki alkoi.

Jos Bottas ja Williams eivät ensi kaudella nouse esiin, unohtuu suomalainen pian rivimieheksi.

Carlos Sainzin, Sergio Perezin ja Pascal Wehrleinin nimi mainitaan huipputiimien tulevaisuuden kuskeista puhuttaessa, mutta Bottas on jätetty näistä puheista pois, kirjoittaa Read Motorsport -sivuston F1-asiantuntija Ben Issatt.

Bottas saa ensi kaudeksi uuden tallikaverin kokemattomasta 18-vuotiaasta Lance Strollista. Hän voi olla uhka Bottaksen uralle.

– Jos Stroll pystyy ajamaan samaa vauhtia kuin Bottas jo ensi kaudella, se herättää vakavan kysymyksen siitä, onko suomalaisella sittenkään kykyjä. Bottaksen pitää voittaa tallikaverinsa säännöllisesti – ja isolla marginaalilla, Issatt kirjoittaa.

– Vuoden päästä ajopaikka voi olla vapaana Ferrarilla, Mercedeksellä ja ehkä McLarenillakin. Kaikki ne voivat tarjota Bottakselle auton, jolla pystyy voittamaan. Jos suomalainen haluaa olla pelissä mukana, kun näitä paikkoja täytetään, hänellä on ensi kaudella todella paljon tekemistä. Ja Lance Strollin jatkuva nujertaminen on vain se ensimmäinen askel.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!