© Kuva: Getty Images

Tulokastallin rajusti pudonneelle suorituskyvylle selitys

Ensi kaudeksi radikaalisti muuttuvat F1-säännöt pakottivat myös tulokastalli Haasin jättämän ensimmäisen autonsa kehitystyön vähäiseksi kauden aikana. Tämä saattaa selittää tallin kauden mittaan pudonnutta suorituskykyä.

Talleilla on käytettävissään 65 tuulitunnelitestikertaa kauden aikana. Autosportin tietojen mukaan amerikkalaistalli käytti maaliskuisen kauden avauksen jälkeen vain muutaman testikerran kauden 2016 auton kehittämiseen. Toukokuusta lähtien talli on keskittänyt kaikki voimavaransa ensi kauden kilpa-auton kehittämiseen.

Romain Grosjean aloitti kauden vahvasti. Hän ajoi kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa peräti 22 pistettä, mutta sen jälkeiset 16 kisaa ovat kerryttäneet tallin pistesaraketta vain seitsemän pisteen verran.

Ranskalaiskuljettaja myöntää lakkautetun kehitystyön vaikuttaneen laskeneeseen suoritustasoon.

– Kun liityin talliin, halusimme olla toisena vuonna parempia kuin ensimmäisenä. Se on edelleen suunnitelmamme, Grosjean taustoittaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!