© Kuva: Getty Images

Toto Wolff ruoskii Lewis Hamiltonia: ”Hän ei totellut – voi tulla seuraamuksia!”

Mercedeksen pomo Toto Wolff sanoi olevansa hyvin kaksijakoisissa tunnelmissa kauden päätyttyä Abu Dhabissa.

Lewis Hamilton voitti kilpailun, kakkoseksi sijoittunut Nico Rosberg maailmanmestaruuden.

Tilanne oli omituinen, koska Hamilton hidasteli lopussa, saadakseen Max Verstappenin ja Sebastian Vettelin lähemmäs Rosbergia. Talli käski häntä lisäämään vauhtia, mutta Hamilton kieltäytyi.

– En tule voittamaan mestaruutta, joten minulle on ihan sama, voitanko tämän kilpailun vai en, Hamilton vastasi tiimiradiossa.

Wolff ei ollut tähän tyytyväinen.

– Todella skitsofreeninen olo. Minussa elää kontrollifriikki, jolle tiimin sääntökirja on kaikki kaikessa ja jota jokaisen pitää noudattaa. Mutta minussa elää myös kilpailija. Hamiltonilla oli kaksi vaihtoehtoa. Joko kadota maisemaan ja osoittaa, kuinka ylivoimainen kuljettaja hän on tai sitten jäädä pelaamaan tätä peliä. Hän valitsi jälkimmäisen, Wolff pohdiskeli GP Updatella.

– Koko menestyksemme perustuu yhteisen sääntökirjan noudattamiseen. Jos vapauttaisimme hänet siitä, me voittaisimme paljon vähemmän kilpailuja. Menettäisimme ehkä mestaruudenkin. Nämä säännöt ovat erittäin älykkäiden kaverien laatimia.

– Emme puutu kuljettajien tekemisiin, jos voitamme. Ja nyt huomasimme, ettei Hamilton ehkä voita, kun hän vain hidasti ja hidasti. Puutuimme asiaan ja hän kieltäytyi tottelemasta.

– Tästä tulee vielä jälkipohdintoja, ehkä seuraamuksiakin. Mutta nyt meidän on oltava iloisia, sillä voitimme 19 osakilpailua ja kaksi mestaruutta, Wolff muistutti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!