© Kuva: Getty Images

Toto Wolff myöntää: ”Pelkään koko ajan, että menestysputkemme katkeaa”

Mercedeksen johtaja Toto Wolff myöntää, että hänen sisällään myllertää sekalaisia fiiliksiä kaudesta 2017, kun isot sääntömuutokset saattavat muuttaa pelin luonnetta paljonkin.

Wolff pelkää, että vaikka vauhti kasvaa, kilpailemisesta tulee vaikeampaa – samaa ovat uumoilleet monet muut meritoituneet F1-konkarit, esimerkiksi Ross Brawn ja Christian Horner.

– Näen jo nyt kerätystä datasta, että vauhdit tulevat kasvamaan paljon ensi kaudella. Ja olen ihan varma, että ensi kaudella näemme palkintopallilla paljon erittäin väsyneitä kuljettajia, sillä auton ajamisesta tulee paljon raskaampaa kuin mitä se nyt on, Wolff sanoo Le Figarolle.

– On ihan mahdollista, että ensi kaudella edellä ajavan auton seuraaminen ja samalla ohittaminen tulevat vaikeammaksi.

Wolff myöntää kuitenkin, että hänen suurin huolensa koskee oman tiimin menestysputken katkeamista. Mercedes on dominoinut kolme vuotta F1-ratoja täysin suvereenisti.

– Mietin ja pelkään sitä asiaa joka ikisessä kilpailussa. Mitä jos suorituskykymme ei enää riitäkään? Mutta totta kai luotan henkilökuntaamme ja tiimiin, että pystymme selviämään tulevasta isosta haasteesta, Wolff kertoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!