© Kuva: Getty Images

Tallipäällikkö jyrähtää: ”Kisaviikonloppuja lyhennettävä tai kalenteri tehtävä järkevämmin!”

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner sanoo, että F1:n on järkevöitettävä kilpailukalenteriaan tai kisaviikonloppujen rakennetta, että tulevaisuudessa matkustusrasite ei olisi niin valtava.

Tällä kaudella ajetaan ennätykselliset 21 kilpailua, joista yhdeksän viimeistä ajetaan 14 viikon aikana – ja samassa ajassa matkataan Aasiaan, Yhdysvaltoihin, Lähi-Itään ja piipahdetaan Euroopassakin.
Myös ensi kaudella kalenterissa on 21 kilpailua.

– Kaikki ovat hyvin väsyneitä, mikä aiheuttaa melkoisesti huolta. Ja se näkyy etenkin kauden lopussa. Ihmiset ovat yksinkertaisesti puhki, he ovat olleet pois kotoa todella paljon. Mutta minkäs teet, Steiner kysyy?

– Jos kilpailuja tulee yli 21, on mietittävä kisaviikonlopun lyhentämistä tai kalenterin rakentamista logistisesti helpommaksi tiimeille. Muuten päivät loppuvat kesken, emmekä ehdi valmistautua kunnolla joka kisaan, Steiner ehdottaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!