© Kuva: Getty Images

Taisto Italian GP:n kohtalosta päätökseen – kilpaileva rata veti oikeushaasteensa pois

Kiista Italian GP:n kohtalosta on tulossa päätökseensä, kun Imola on päättänyt hylätä esittämänsä oikeushaasteen Monzaa vastaan, kertoo Autosport.

Monzan kisajärjestäjät ilmoittivat aiemmin syksyllä päässeensä sopuun Italian GP:n jatkon puolesta, mutta myös kilpailua havitellut Imola haastoikin perinteisen radan oikeuteen. 1980-2006 sarjassa nähdyn Imolan omat promoottorit katsoivat Monzan kisajärjestäjien saaneen Italian autoliiton avulla valtiolta tukea laittomin perustein.

Tapaus oli etenemässä jo oikeuskäsitelyyn, kunnes Imola ilmoitikin luopuvansa valituksestaan.

Brittilehdelle nimettömänä kommentoinut lähde kertoi Monzan ja FOM:in jatkavan neuvotteluja Monzan kilpailun jatkosta. Vauhtirata on todellinen sarjan klassikko, sillä siellä on ajettu vuotta 1980 lukuun ottamatta joka kausi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!