© Kuva: Getty Images

Suru-uutinen rallimaailmasta totta – Volkswagen lopettaa tähän kauteen!

Saksalainen Volkswagen vetäytyy rallin MM-sarjasta tämän kauden jälkeen, Autosport vahvistaa. Brittimedian tietojen mukaan päätös syntyi Volkswagen-konsernin johdon kokouksessa hetki sitten. Konsernin johto ei halunnut kommentoida päätöstä.

Päätös on seurausta Volkswagenia ravistelleesta päästöskandaalista. Saatuaan hurjat rahalliset sanktiot konserni on etsinyt säästökeinoja. Yhtenä sellaisena yhtiö on nähnyt moottoriurheilutoimiensa alasajamisen. Aiemmin viime viikolla lähteä sai Audin WEC-projekti.

Volkswagenin toivottiin saavan jatkoa ralliprojektilleen ainakin ensi vuosi, jolloin voimaan astuvat uudet säännöt. Nykysäännöillä rallimaailmaa dominoinut Volkswagen on testannut uutta autoaan runsaasti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!