© Kuva: Getty Images

Sergio Perez ensi kaudesta: ”Kisat voivat olla tylsempiä ja ohittaminen vaikeampaa!”

Force Indian Sergio Perez uumoile, että isojen sääntöuudistusten johdosta ohittaminen F1:ssä voi olla ensi kaudella paljon vaikeampaa kuin nyt.

Autojen aerodynamiikka kokee 2017 suuria mullistuksia. Koko auto ja etusiipi levenee, renkaat suurenevat ja downforcea on paljon enemmän kuin nyt. Autojen arvellaan olevan kierroksella noin viisi sekuntia nopeampia kuin nyt.

– Ensi kaudella on sopeuduttava nopeasti uusiin autoihin. Vaikka vauhdit kasvavat, se ei automaattisesti tarkoita, että kilpailuista tulisi mielenkiintoisempia. Epäilen, että ohittamisesta tulee jopa vaikeampaa, Perez sanoo F1 Todayn mukaan.

Monet muutkin ovat epäilleet samaa, sillä paljon suurempi downforce ohjaa autoja kuin junaa, jolloin virheitä sattuu kuljettajille paljon nykyistä vähemmän. Myös renkaissa on paljon enemmän pitoa, mikä aiheuttaa saman efektin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!