© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettelille ”kaamea” rangaistus

Sebastian Vettel pääsi Meksikon GP:n raivoamisestaan kovin vähällä. Hän ei joudu edes FIA:n kansainvälisen tuomioistuimen kuultavaksi, vaan selvisi pelkällä varoituksella.

FIA:n mukaan päätökseen vaikutti se, että Vettel pyysi heti anteeksi Charlie Whitingiltä, jolle oli haistatellut.

– Heti tapauksen jälkeen Sebastian Vettel meni spontaanisti Charlie Whitingin luo ja pyysi anteeksi henkilökohtaisesti. Lisäksi Vettel lähetti vielä oma-aloitteisesti kirjeen sekä Jean Todtille että Whitingille, missä hän pyysi vuolaasti anteeksi. Hän kertoi olevansa yhteydessä myös Max Verstappeniin ja vakuutti, ettei samanlaista enää koskaan tapahdu, FIA tiedotti.

– Siksi FIA:n presidentti on poikkeuksellisesti päättänyt, ettei Mr Vetteliä rangaista, eikä hän joudu kansainvälisen tuomioistuimen eteen. Mikäli vastaavaa vielä tapahtuu tässä lajissa, FIA muistuttaa, että silloin asia viedään kansainväliseen tuomioistuimeen, tiedotteessa varoiteltiin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!