© Kuva: Getty Images

Sainz Kimi Räikkösen vaaratilanteesta: ”Siitä olisi voinut käydä todella pahasti!”

Toro Rosson Carlos Sainz on sitä mieltä, että Brasilian GP:n järjestäjät ja FIA tekivät aivan oikein keskeyttäessään kilpailuun kahdesti ja ajattaessaan kuljettajia pitkät ajat turva-auton takana. Hän siunailee myös Kimi Räikkösen uhkavaa vaaratilannetta, joka päättyi lopulta onnellisesti vain keskeytykseen.

Lopulta kaikki 71 kierrosta saatiin ajettua, mutta aikaa siihen kului reilusti yli kolme tuntia. Kuudenneksi ajaneen Sainzin mielestä olot olivat paljon vaikeammat, miltä ne TV-kuvissa näyttivät.

– On helppo istua kotisohvalla ja sanoa: ”miksi ihmeessä he eivät aja kilpaa, ei tämä ole enää F1:tä”. Mutta siellä radalla tilanne oli täysin toinen. Oli ihan uskomatonta, kuinka vaikeata ja vaaralliselta ajaminen tuntui, Sainz sanoo Motorsport.comille.

– Kun Kimi Räikkönen spinnasi, olin kymmenen metrin päässä ja vauhtia oli 300 km/h, voi vain kuvitella, kuinka pahasti olisi käynyt, ja kuinka valtava kolari olisi nähty, jo joku olisi osunut häneen.

– Vesiliirtoon joutumisen riski oli valtavan suuri, joten kilpailujohto teki tismalleen oikeita päätöksiä pitääkseen kaiken mahdollisimman turvallisena, Sainz kehui.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!