© Kuva: Getty Images

Sähköformuloiden vetovoima kasvaa: Ferrariakin kiinnostaa, tosin näillä ehdoilla

Sähköformulaluokka Formula E on kasvattantu tasaisesti suosiotaan suurten autonvalmistajien keskuudessa. Täysin sähkövoimaisesti toimivat kilpurit ovat keränneet kahdessa vuodessa suurista autonvalmistajista leiriinsä jo Audin (Volkswagen), Citroenin ja Renault’n sekä Jaguarin (Tata Motors). Sähkömoottoreiden kysynnän kasvaessa tulevaisuudessa myös siviiliautoilussa ovat monet suuryritykset nyt valmiita panostamaan sarjaan.

Nyt myös Formula 1 -sarjan suurin ja mahtavin talli, perustamisvuodesta 1950 asti mukana pysynyt Ferrari on myöntänyt sarjan houkuttelevan italialaistallia. Merkin pääjohtaja Sergio Marchionne puhui automerkin osavuosikatsauksessa sarjan saattavan olla Ferrarille ajankohtainen jo parin vuoden sisällä.

Ferrari ei olisi kuitenkaan Ferrari, mikäli se ei aikoisi saada haluamaansa lävitse sääntöpykälien suhteen. Marchionne listaa motorsport.comin mukaan kaksi asiaa, joita nykysäännöissä tulisi muuttaa, jotta Ferrari lähtisi mukaan.

– Tämän päivän Formula E -sarja vaatii kuljettajia vaihtamaan autoa kesken kilpailun, ja se sotii Ferrarin periaatteita vastaan. Lisäksi tekniset säännöt ovat hyvin tiukkoja, eikä vapauksia valmistajien välillä juurikaan ole. Haluaisimme, että näistä säännöistä luovuttaisiin, Marchioone totesi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!